Gezamenlijke Brandweer Training Center

De Gezamenlijke Brandweer (GB) is een publiek private samenwerking in de Rotterdamse Haven. Vanuit 8 operationele kazernes, met industriële brandweervoertuigen en met bijna 300 mannen en vrouwen verzorgt de GB 24/7 zowel de bedrijfsbrandweertaak voor de hiervoor aangewezen bedrijven alsmede de publiek brandweerzorg in het havengebied. Vanuit deze rol heeft de Gezamenlijke Brandweer al meer dan 20 jaar ervaring en specialisatie in industriële incidentbestrijding en heeft inmiddels zowel nationaal als internationaal hier een vooraanstaande rol.

Naast de 8 operationele kazernes heeft de Gezamenlijke Brandweer een expertise centrum, een oefencentrum, een ruim geoutilleerde werkplaats en een trainingscentrum (het TCGB). Op dit laatst genoemde trainingscentrum wordt niet alleen het eigen brandweerpersoneel opgeleid en geoefend maar bieden we ook een ruim aanbod aan trainingen voor onze ledenbedrijven en andere externe partners. Trainingen die variëren van bedrijfshulpverlening tot industrieel brandweerman, van gasmeten tot crisismanagement. Op het TCGB zit een team van GB-mensen die vanuit jarenlange  expertise advies kunnen geven welke training, opleiding of cursus op het vlak industriële brand- of incidentbestrijding het best geschikt is voor uw wensen. Ook specifiek maatwerk of trainingen op locatie kunnen worden geleverd. Tevens worden veel trainingen gegeven door eigen instructeurs/brandweermensen van de Gezamenlijke Brandweer die kunnen bogen op ruime  praktijkervaring met incidentenbestrijding.

Het trainingscentrum is gevestigd op de Heijplaat en participeert in het opleidersplatform Safety Port of Rotterdam waarin met partners een nog ruimer aanbod aan veiligheidstrainingen kan worden aangeboden.

Hij verwelkomen u graag op het Trainingscentrum van de Gezamenlijke Brandweer.